Mobil: +36-20-564-4415

UTAZÁS KERESÉS

UTAZÁSOK, Dél-Korea

1 Találat

: 1 / 1

DÉL-KOREA FELFEDEZÉSE

Dél-Korea, Szöul, Családi nyaralás, Hotel

Dél-Korea felfedezése Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel Dél-Korea, ez a különleges távol-keleti ország nem mindennapi látnivalókkal kecsegtet. Hazánknál alig nagyobb területét égbe szökő, festői hegyek uralják. Míg Szöul felhőkarcolóival a XXI. századi ázsiai nagyvárosokat testesíti meg, Gyeongju-ban a több mint ezer évig uralkodott Silla Királyság palotamaradványainak, templomainak, erőd...

Dél Korea Kelet-Ázsiában helyezkedik el és hivatalos neve Koreai Köztársaság. Fővárosa Szöul. Államformáját tekintve elnöki köztársaság van az országban, melynek elnöke Pak Kunhje és miniszterelnöke pedig Csong Hongvon. Hivatalos nyelvük a koreai. A Koreai Köztársaság a Koreai Császárságból alakult át. Az egyik legnagyobb gazdasággal rendelkező ország a földön. Dél Korea területe 98 480 km2, melyen összesen 50 219 669 fő él. Ez azt jelenti, hogy egy km2-re 493 fő jut.

Magyarországi időzónához képest +9 óra a különbség Dél Koreában.

Az ország népességének majdnem az egésze korai, de nagyon kicsi mértékben vannak még tunguzok, mongolok és kínaiak is. Vallásukat tekintve csak a lakosság fele keresztény a másik fele buddhista. Kis csoportok tartják még a konfuciánus és a sámánistavallást.

Dél Koreában, a legjobban a vonatozás, a buszozás és a taxizás éri meg, mert elég olcsónak mondható. A vasúti közlekedésben találkozhatunk a szuper gyors vasúthálózattal, mely Szöül és Busan között közlekedik. A buszok útvonala és járatai jól kiépítettek. A legmodernebb buszokkal találkozhatunk, melyeknek mondhatni a védjegye a tisztaság. Majdnem minden nagyvárosban két buszpályaudvarral találkozhatunk, melyek a város két különböző pontjain helyezkednek el.

Az országba való utazás során számos betegséggel kell számolnunk, melyek ellen a védőoltás nem kötelező, de erősen ajánlott.

Ezek a következőek:

  •        Hastífusz elleni védőoltás
  •        Hepatitis A elleni védőoltás
  •        Hepatitis B elleni védőoltás
  •        Malária elleni gyógyszer, bizonyos területekre való utazáskor

Az ország kórházai és az egészségügyi állapota nagyon jó színvonalnak örvend. Ami egy kis nehézséget okozhat, hogy angolul viszont kevesen beszélnek a kisebb orvosi rendelőkben. Maga az egészségügyi ellátás drága Dél Koreában ezért minden féle képen biztosítást kell kötni, hogy ha bármi probléma adódik, akkor biztosra el is lássanak, és ne hagyjunk ott egy vagyont.

A csapvíz fogyasztását, ha csak tehetjük, kerüljük el és helyette palackozott vizet igyunk, melyet szinte bárhol be tudunk szerezni.

Hivatalos pénzneme Dél Koreának a dél koreai won. Bankkártyával szinte bárhol, tudunk fizetni és a bankoknál ATM automatákat is találhatunk. Itthon nem fogunk tudni forintot won-ra váltani, vigyünk magunkkal eurót és kint azt váltsuk át a hivatalos pénznemükre, vagy használjuk kint bátran a bankkártyánkat.

Az elektromos áram és a konnektorok megfelelnek az európai szabványnak, így nincsen szükségünk átalakító adapterre.

Nem kell aggódnunk kint tartózkodásunk során a közbiztonság miatt, hisz Dél Koreában egészen jónak mondható. Persze némi elővigyázatosság sosem árt, így csak annyi pénzt és értéket tartsunk magunknál, ami feltétlenül kell, valamint a papírjainknak is legyen fénymásolata és azt hordjuk az eredeti dolgokat és értékeket, hagyjuk a szálloda széfjében. Így elkerülhetjük az esetleges zsebtolvajlásokat.

A házhoz szállítás közkedvelt forma a koreai emberek körében és a turisták is elég rendszeresen alkalmazzák ezt az étkezési módot. Érdekesség, hogy ezeket az ételeket étkészlettel együtt kapjuk és az étkezés végén a tányérokat üresen vagy maradékkal nyugodtan kirakhatjuk az ajtó elé, mind szállodában, mind pedig a lakás elég, mert biztos, hogy el fogják onnan vinni.


: 1 / 1