Mobil: +36-20-564-4415

UTAZÁS KERESÉS

UTAZÁSOK, Hongkong

1 Találat

: 1 / 1

Hongkong-Bangkok-Dubai

Egyesült Arab Emírségek, Kína, Thaiföld, Hongkong, Abu Dhabi, Ayutthaya, Makaó, Közép-Thaiföld, Körutazás, ***, Hotel

1. NAP | Utazás Hongkongba Repülés Hongkongba Budapestről átszállással. 2. NAP | Érkezés Hongkongba Idegenvezetőnk fogadja Önt Hongkongban. Szállás 3 éjszakára: Hotel Dorsett Tsuen Wan ****3. NAP | Kowloon-kirándulás Félnapos Hongkong-városnézés: a Victoria-csúcsról lélegzetelállító kilátás nyílik. Az Aberdeen kikötőnél található úszó faluban az itteniek kis hajókon élnek, és ritkán mennek ki a sz...

Hongkong Kínához vagy teljes nevén a Kínai Népköztársasághoz tartozó terület, mely rengeteg szigetből áll és hivatalos neve Hongkong Különleges Igazgatású Terület. Mivel szigetállamról beszélünk így természetes határa a Dél-kínai tenger. Főminiszter Löng Can-jing. Hivatalos nyelvük a kínai és az angol, de ezek mellett még beszélik a mandarint, a kantonit és az angolt. A szigetcsoport területe 1104 km2, ahol összesem 7 071 576 fő él. Ez azt jelenti, hogy egy km2-re 6480 fő jut. Az ország területének 4,6 százaléka édesvíz.

Időeltolódást tekintve Magyarországhoz képest +8 óra az eltérés.

Hongkong népességének több mint a két harmada kínai nemzetiségű. Előforduló kisebbségek még a fillipínók, az indonézek, a thaiok és a japánok is. Gyakorolt vallások a szigeten a buddhizmus, a taoizmus és a konfucianizmus. Kis mértékben előfordulnak a zsidó, hindu vallás tartók. A népesség egy nagy része ateista.

Hongkongban a tömegközlekedés hatalmas fejlődésen ment keresztül, mely ma már nagyon modern, kényelmes és tiszta. A tömegközlekedéseken egy kártyával tudunk fizetni, úgy nevezett intelligens kártyával, melyet több helyen is fel tudunk használni. Hongkongban utazhatunk akár villamossal, busszal, vonattal és a szigetek között akár komppal is. Nemzetközi repülőtere nagyon ismert a világon és hatalmas légi fogalmat bonyolít le, mind a turizmus, mind a kereskedelemben egyaránt.

A közbiztonság Hongkongban jónak mondható, nem kell feltétlenül tartanunk a veszélyektől. Viszont vannak dolgok, amikre oda kell figyelnünk például a csomagjainkat sose, hagyjuk őrizetlenül, se a szállodában se a repülőtéren, mert hamar lába kelhet. Zsebtolvajlások itt is előfordulhatnak, ezek ellen tudunk védekezni bizonyos módokon. A papírjainkat, ha csak tehetjük, fénymásoljuk le és az eredetieket mindig hagyjuk a szobában. Csak annyi pénz és olyan érték legyen nálunk, ami feltétlenül szükséges a többit hagyjuk a szálloda széfjében, biztonságban.

Az országba belépve vannak, betegségek melyekkel számolnunk kell, ha oda utazunk. Ezek ellen nem kötelező a védő oltás, de erősen ajánlott a saját védelmünknek az érdekében.

Ezek a betegségek és az ellenük való oltások a következőek:

  •        Hastífusz
  •        Hepatitis A
  •        Hepatitis B

Nagyon odafigyelnek az országban arra, hogy ne csak a tisztaság legyen hatalmas, hanem minden, amit csak lehet le is fertőtlenítenek. A liftek gombját pár óránként áttörlik, a mozgólépcsőnek pedig fertőtlenítő szerrel van bevonva így is védve az emberek egészségügyi állapotát.

A vásárlást tekintve Hongkong a szélsőségek hazája, hiszen vagy nagyon olcsón jutunk hozzá rossz minőségű, használhatatlan dolgokhoz, vagy méreg drágán a minőségi, márkás holmikhoz. Köztes megoldással nem nagyon találkozunk, ami turista szempontból nagyon rossz hír lehet. Rengeteg olyan utcai árussal találkozhatunk, akik minőségi holmiknak kinéző hamisítványokat próbálnak eladni nekünk. Ha csak tehetjük, kerüljük el őket, mert a legapróbb elgondolkozást is megérzik a vétel irányában és olyankor vége mindennek. Rászállnak az emberre és a végén addig üldözik, míg vásárlás lesz a vége, jó drágán hamis és még hamisak is. Azokban a boltokban, melyek neve latin betűs, ott mi európaiak igen jól érezhetjük magunkat, hiszen mindent megtalálunk, amit Európában. Ez az európai turisták Mekkája.


: 1 / 1