Mobil: +36-20-564-4415

UTAZÁS KERESÉS

UTAZÁSOK, India

2 Találat

: 1 / 1

INDIA ARANYHÁROMSZÖG - CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

India, Aranyháromszög, Agra, Családi nyaralás, ****, Hotel

Csoportos körutazás magyar nyelvű idegenvezetéssel Delhi – Jaipur – Abhaneri – Fatehpur Sikri – Agra – Delhi India szemet gyönyörködtetően sokszínű országa minden érzékszervre hat. Ősi hagyományai, művészeti öröksége, lenyűgöző tájai, elképesztő építészete, konyhaművészeti remekei, gyönyörű viseletei, a vallási rituálék, a megannyi fesztivál, nem beszélve legváltozatosabb természeti csodáiról mind...

INDIA - RAJASTHAN CSOPORTOS KÖRUTAZÁS

India, Családi nyaralás, Hotel

Csoportos körutazás magyar idegenvezetővel Delhi – Udaipur – Ranakpur – Jodhpur – Puskar – Jaipur – Abhaneri – Fatehpur Sikri – Agra – Delhi Rajasthan India koronájának tündöklő ékköve, ahol felfedi magát a lenyűgöző ország igazi arca. Masszív erődök és légies paloták fogadnak a varázslatos tartományban, melynek kapuja Jaipur, a rózsaszín árnyalataiba öltöztetett város. Rajasthan a legszebb színek...

India Ázsiában található ország, melynek hivatalos neve Indiai Köztársaság. Fővárosa Újdelhi. Államformáját tekintve szövetségi köztársaság, melynek a köztársasági elnöke Pranab Kumár Mukhardzsi és a miniszterelnöke pedig Narendra Modi. India független köztársaság melyet 1947-ben szerzett meg. A hivatalos nyelv az országban a hindi és az angol, de összesen 1652 nyelvet beszélnek. Területe összesen 3 287 263 km2, melyre 1 247 180 000 fő jut összesen, amit azt jelenti, hogy 1km2-re 335,7 fő jut, így India a második legnépesebb ország a világon. India területi felosztását figyelembe véve összesen 28 államra, és 7 szövetségi területre osztották fel. Az államokon belül 600 kerületet találhatunk. Az ország két harmadában a hindu vallást tartják, de e mellett még előfordulnak kisebb közösségben a kereszténység, a szikhizmus és a buddhizmus is. Népességét tekintve igen gazdag és változatos, nagyon sok helyről jöttek ide emberek. Talán legtöbben mégis az árják vannak, akiknek a bőrük színét tekintve világosabb, mint az őslakos Indiai embereknek.

Mivel nagyon vallásos népről van szó, így vannak bizony szabályok, melyet turistaként be kell tartanunk:

 • Ha szent helyeket látogatunk meg, akkor lehetőleg olyan ruhákban menjünk, ami nem túlnyitott, lehetőleg kerüljük a rövidnadrágot vagy a rövid szoknyákat. Dohányozni tilos, valamint a hangos beszédet és nevetgélést is kerüljük.
 • Ha szent helyre megyünk, a cipőnket vegyük le a bejáratnál és lehetőleg legyen magunknál zokni és abban mászkáljunk bent, a fotózás szintén tilos, ám ha még is kapunk rá engedélyt, akkor vaku nélkül kell elkészíteni a képet.
 • A gyerekeket ne simogassuk, mert sértő dolog lehet
 • A talpunkat lehetőleg ne mutogassuk személyek felé, vagy szent szobrok irányába
 • Bizonyos szent helyeken kötelező lehet a fejünk elfedése
 • El kell fogadnunk azt is, hogy vannak, olyan helyek ahová nők nem mehetnek be

Öltözködésük nagyon különleges lehet nekünk, európai embereknek. A nők szárit hordanak, mely egy darab nagyon hosszú textilből készül, és azt tekerik maguk köré. a Férfiak viszont dotit viselnek, mely nem más, mint egy ágyékkötő. Öltözködésüket befolyásolja a területek és vallási eltérések is. Hivatalos pénze a rúpia, amikor pénzt váltunk és ezres, vagyis a legnagyobb rúpiát szeretnék nekünk adni, akkor a helyett lehetőleg kérjünk mást, mert nagyon kevés helyen fogadják el fizetőeszközként. A pénzt ne itthon váltsuk át, mert náluk tilos be és kivinni az országból a rúpiát, így a repülőtéren akár dollárból, akár euróból átváltják és erre vissza is tudjuk a végén váltatni. Indiába célszerű repülővel menni, és ott már kerülni a helyi autós közlekedést, hiszen a szabályokat nem tartják be és nagyon sok autó van az utakon, szinte rendszeresen vannak forgalmi dugók. A vasúti közlekedést nem a minősége, hanem inkább a különlegessége miatt érdemes kipróbálni, hisz hatalmas nyüzsgő élet alakul ki a pályaudvarokon. Sajnos biztonsági szempontból nem a legjobb India célszerű mindig odafigyelni a dolgainkra és csak a legfontosabb értékeinket magunknál hordani, a többit a szállodai széfben célszerű hagyni. Sok éhező gyerekkel találkozhatunk Indiában így mindig legyen nálunk cukorka vagy nyalóka, amit oda tudunk nekik adni. Számos betegségre fel kell készülnünk, ha ott, járunk így vannak kötelező védőoltások, melyeket be kell adatnunk magunknak.

 • Hatifusz elleni oltás
 • Hepatitis A
 • Hepatitis B
 • Kolera elleni oltás
 • Torokgyík - szamárköhögés - tetanusz, vagyis a Di-Per-Te elleni oltás
 • Malária ellen nem kötelező, de erősen ajánlott, hogy beoltassuk magunkat

: 1 / 1