Mobil: +36-20-564-4415

UTAZÁS KERESÉS

UTAZÁSOK, Kambodzsa

1 Találat

: 1 / 1

Vietnám-Kambodzsa körutazás repülővel

Kambodzsa, Vietnám, Ho Chi Minh (Saigon), Hanoi, Ho Chi Minh City és környéke, Észak-Vietnám, Családi nyaralás, ***, Hotel

Út leírásUtazás időtartama: 15 nap/12 éjszakaIndulási időpontok: 2021.X.22.Menetrendszerinti járattal, Budapest-Hanoi-Saigon útvonalon, belső járatokkal a helyszínenElhelyezés: 2-3 ágyas szobákban, középkategóriájú szállodákban, 1 éjszaka hajón a Halong-öbölbenEllátás: reggeli, a hajón teljes ellátásMinimum létszám: 15 főELŐZETES MENETREND:QR200 22OCT BUDDOH 17,50-00,10QR976 23OCT DOHHAN 02,45-13,...

Kambodzsa a Thai-öböl partjánál helyezkedik el. Fővárosa Phnompen. Az ország államformája alkotmányos monarchia, melynek a királya Norodom Sihamoni és a miniszterelnöke Hun Sen. Az ország hivatalos nyelve a khmer, de e mellett beszélik még az angolt, a franciát, a kínait és a csamot. Függetlenségét Franciaországtól szerezte meg. Az ország területe 181 035 km2. Népsűrűség szempontjából egy km2-re 80,5 fő jut. Az ország területének 2,5 százaléka édesvíz. Kambodzsa 20 tartományból, 4 városi körzetből és 10 szigetből áll. A lakosság nemzetiségét tekintve igen nagy számban a khmerek alkotják. Persze kis mértékben azért megtalálhatóak még a kínaiak, a vietnamiak és az indiaiak is. Vallásukat tekintve a buddhista tartja a népesség több mint a kétharmada, a maradék emberek muszlimok vagy keresztények.

Közlekedésüket tekintve még van mit fejlődniük, hiszen a riksa, ami a leginkább elterjedt. Persze már az autók és motorok, motorbiciklik is kapnak helyet utakon, de még mindig nem ez az első számú közlekedési eszközük. Vasúthálózata sem a legkimagaslóbb összesen két vonala van. Két nemzetközi repülőtérrel rendelkezik, melyből az egyik a Pochentong nemzetközi repülőtér és a másik az Angkor nemzetközi repülőtér. A többi repülőtér mellyel találkozhatunk azok nagyon picik és leginkább a helyi közlekedésre vannak. A folyami hajózásuk kimagasló, a Mekong-on és a Tonle Sap-on tudják ezt lebonyolítani.

Az ország hivatalos pénzneme a Riel. Nem feltétlenül szükséges az ő pénzüket magunkkal vinni költőpénznek, hiszen elég sok külföldi valutát elfogadnak fizetés gyanánt, mint például a USD dollárt. Hitelkártyával nem tudunk fizetni, és saját pénzüket se be se ki vinni nem tudjuk az országból. Váltásra csak ott van lehetőségünk. Vízumra szükség van a beutazáshoz, és az útlevelünknek még a haza érkezéstől számított hat hónapig még érvényesnek kell lennie. Ha csak tehetjük, kerüljük el az utcán vásárolt ételeket, valamint a csapvíz nem fogyasztható, így csak és kizárólag palackozott vizet igyunk. Ezeket szinte bárhol be tudjuk szerezni. Vannak betegségek, melyekkel számolnunk kell, ha az országba utazunk, és ha csak tehetjük oltassuk be magunkat ellenük. Ezek az oltások nem kötelezőek, de erősen ajánlottak.

  •        Hastífusz elleni védőoltás
  •        Hepatitis A elleni védőoltás
  •        Hepatitis B elleni védőoltás
  •        Torokgyík - szamárköhögés - tetanusz, vagyis a Di - Per - Te elleni védőoltás
  •        Malária elleni oltás vagy gyógyszer

Ha fertőzött országból jövünk, akkor kötelesek vagyunk az ellen a betegség ellen beoltatni magunkat. Thaiföldnél élhetőbbnek tartják Kambodzsát, mind az árak szempontjából, mind a lakók miatt. Az árak olcsóbbak és a városokban nincs akkora nyüzsgés. Fejlődésben még bőven van mit csinálni ebben az országban, hiszen a turisták számára is most kezd még csak érdekes lenni. Sajnos a térség történelmi jeleit még ma is észrevehetjük, hiszen nagyon sok olyan emberrel találkozhatunk, akiknek bizonyos végtagjaik hiányoznak és ez az aknamezőknek köszönhető. Ha tehetjük, akkor kerüljük el az utcai és a közös használatban lévő wc-ket mert nagyon rossz állapotban vannak és nekünk, európaiaknak talán ez a látvány nem éppen kedvez.


: 1 / 1